Zweedse massage is een Klassieker!

Bij Molenaar Massage ligt Klassieke massage aan de basis van de meeste massagebehandelingen.

Maar wat ís Klassieke massage eigenlijk?

Daar is wat onduidelijkheid over!
Over het algemeen wordt de Zweed Pehr Henrik Ling (1776-1839) gezien als de grondlegger van de benaming voor deze massage, namelijk Zweedse massage. Grappig genoeg wordt de term Zweedse massage niet gebruikt in Zweden zelf!
De term Klassieke Massage is bedacht door de Nederlander Johann Georg Mezger in de 19e eeuw.

Uiteraard is deze vorm van massage veel ouder. Zo staat beschreven dat Julius Caesar zich dagelijks liet masseren vanwege zijn verkrampte spieren door zijn epileptische aanvallen, waarbij technieken werden gebruikt die wij nu terugzien in de Klassieke massage.
Met recht een klassieker dus, deze massage!

En wat is dan het verschil tussen een Klassieke massage en andere massages?

Dat ligt hem in de uitvoering van de massage. Een Klassieke (of Zweedse, dus!) massage is een stevige massage die gebruikt maakt van verschillende technieken: strijkbeweging, kneedbeweging en wrijfbeweging. Hier kunnen andere technieken aan worden toegevoegd, al dan niet specifiek gericht op een doel (ontspanning, pijnbestrijding, etc.). Denk hierbij aan bijvoorbeeld triggerpoints, deep tissue, ontspanning.

Net als andere vormen van massage kent de Klassieke massage een opbouw. Dat is maar goed ook; als je meteen begint te kneden springt degene die wordt gemasseerd onmiddellijk van je massagetafel!

Maar goed, Klassieke massage is dus een - in mijn ogen - ideale massage om als 'basis' te gebruiken, en dat doe ik dan dus ook. Ook bij bijvoorbeeld een hotstone massage gebruik ik de technieken uit de Klassieke massage.

Maar waar is een Klassieke massage goed voor dan?

Nou.... Als ik álles zou moeten opsommen dan wordt dit een blog van een kilometer. Dus hier wat highlights, in een notendop en in willekeurige volgorde:

- Het stimuleert de bloedsomloop
Het bevordert de algehele gezondheid
Het verlicht en bestrijdt overbelaste en vermoeide spieren
Het vermindert en voorkomt stress en spanningsklachten
Het brengt lichaam en geest in balans
Het ontspant, activeert en ontgift
Het is werkzaam bij afvallen en tegen cellulitis

Nieuwsgierig geworden? Kom dan gewoon eens langs bij Molenaar Massage en ervaar wat een Klassieke massage voor je kan doen.
En wil je het zélf leren doen? Dat kan ook! De planning is om vanaf augustus 2020 de cursus Klassieke massage te lanceren. Dus hou de agenda in de gaten!





Reacties