Uitgelicht: Hotstone massage

Een hotstone massage is een massage waarbij gebruik wordt gemaakt van verwarmde lava- en/of basaltstenen. 

Het is een intense en diep werkende massage en een heel goede behandelmethode voor het verlichten van vermoeidheid en spannings- en spierklachten. Door de combinatie van de warme stenen en de massage wordt het diepere spierweefsel bereikt op een weldadige wijze en wordt een diepe ontspanning bereikt.


Waar deze typische massage vandaan komt, daar is men het niet over eens! Sommigen beweren uit Hawaii, omdat er met vulkanische stenen kan worden gewerkt, maar het gebruik van verwarmde stenen werd ook gebruikt bij de Romeinen in de badhuizen, en ook bij de Native Americans.


Boek je bij Molenaar Massage een hotstone massage, dan worden de stenen verwarmd in een speciale warmer, zodat ze nooit té heet zijn. 

Eerst worden de spieren onderzocht op mogelijke afwijkingen. Dan worden de spieren eerst voor-gemasseerd met een speciale olie. Daarna worden de opgewarmde stenen gebruikt, telkens 2 per keer. Met de stenen worden de spieren in de rug en nek gemasseerd, en vervolgens neergelegd aan beide kanten van de ruggengraat, beginnend bij het bekken. Vervolgens wordt deze massagebeweging herhaald met 2 andere stenen, die vervolgens boven de 2 eerste stenen worden geplaatst. En zo gaat de massage verder, tot de nek is bereikt.


De warmte van de stenen wordt afgegeven op de spieren en het weefsel, en dringt diep door in het lichaam en in de spieren. 

Zo wordt de bloedsomloop gestimuleerd, worden stress en spanningsklachten verminderd, overbelaste en vermoeide spieren verlicht, en worden lichaam en geest in balans gebracht waardoor de algehele gezondheid wordt bevorderd.


Wist je trouwens dat het ook super lekker is om, als je erg moe bent of het super koud hebt, een opgewarmde hotstone in je sokken te doen? Of in je sjaal om je nek?

Eén ding om rekening mee te houden: als de buitentemperatuur hoger is dan 22 ºC dan wordt er géén hotstone massage gegeven, omdat het lichaam dan té zeer opwarmt!



Reacties