Waarom een massage goed is voor je

Massage is een luxe.
Massage is alleen voor rijke mensen.
Massage is alleen maar gefriemel met handen, meer niet.
Ik ben zó vaak bij een chiropractor of fysiotherapeut geweest, een massage doet mij niks!
Ik word door mijn partner zo vaak gemasseerd! Dan hoef ik toch niet naar een professioneel masseur?!

Dingen die ik zó vaak hoor! Begrijpelijk, maar het ligt tóch even anders, en ik ga hier uitleggen waarom!

Massage is één van de oudste vormen van aanraken die er is, en is gericht op de verhoging van het welzijn, de verbetering van de doorbloeding, beweging, en de werking van zowel spieren als organen. Tal van lichaamsfuncties worden middels massage geactiveerd.

Onderzoek (jazeker, wetenschappelijk!) heeft aangetoond dat mensen die zich maandelijks laten masseren, tot 50% minder last hebben van stress, minder vaak ziek zijn, zich veel beter voelen en ook beter kunnen presteren in het dagelijkse leven. Dat alleen al is een reden, zeker in onze huidige samenleving!

De geschiedenis heeft ons geleerd dat bijvoorbeeld Julius Caesar zich dágelijks liet masseren. Hij had last van epileptische aanvallen, waarbij al zijn spieren verkrampten. Als hij zich liet masseren, werden zijn verkrampte spieren behandeld zodat hij in staat was het Romeinse Rijk te besturen.

In de periode dat wij hier in het Westen nog rondliepen in dierenvellen en elkaar de hersens insloegen om een kastanje, was er al een vergevorderde beschaving in het Oosten, waar massage een normaal verschijnsel was. Sterker nog: men had door dat de beste massages werden gegeven door mensen die blind waren, omdat die waren aangewezen op wat zij 'lazen' met hun handen. Ik zal het niet hebben over het uitsteken van ogen bij aankomende masseurs...

De tegenwoordige masseurs, zo ook Molenaar Massage, hebben een gedegen opleiding gehad op het gebied van anatomie en fysiologie. Een goede masseur weet dus niet alleen waar een spier zit of wat die spier doet, maar ook hoe die spier eruit ziet en hoe de spier werkt en welke invloed de massage heeft op de spier of op de invloed van de spier.

Een massage is méér dan het alleen maar losmaken van een 'knoop' of het verlichten van spierspanning door stress of bovenmatige inspanning. Een echt goede massage heeft óók invloed op iemands welzijn en emoties.

Want hoe fijn is het om te worden aangeraakt? Dat ervaren handen stress weg kunnen nemen? Dat opgebouwde spanning verdwijnt? Dat spierklachten die al té lang bestonden worden verlicht of zelfs verdwijnen?

En dáárom is een professionele massage zéker geen overbodige luxe, bij Molenaar Massage ook zéker niet alleen voor rijke mensen, bent u ervan verzekerd dat de masseur professioneel is en weet wat zij doet, en mag u ervan uit gaan dat (spier)klachten worden verminderd of zelfs verdwijnen!


Reacties