Uitgelicht: Handen en voeten

Onze handen en voeten hebben dagelijks veel te verduren. Een beetje extra aandacht kunnen zij dan ook vaak wel gebruiken! 

En toch vergeten we deze uitsteeksels van ons lichaam vaak. Waarom is dat eigenlijk? En waarom is massage van de handen en/of de voeten eigenlijk goed voor je?


Bij een massage denken we altijd als eerste aan rug, nek en schouders. Niet geheel onterecht, omdat zich dáár vaak de meeste 'problemen' voordoen. Benen komen vaak op de 2e plaats. Bij mensen die al dan niet fanatiek voetballen of fietsen is massage van de benen vaak nodig, vanwege de inspanning.

Maar voeten? Handen? Die vergeten we vaak.


Hoewel ik mij voornamelijk bezig hou met de 'westerse' massage, onderken én erken ik wel degelijk de werking van meridianen, drukpunten, etc. Iets dat ze in het Oosten van deze wereld (China, Japan) al duizenden jaren weten! En als iets al duizenden jaren goed werkt, dan zal het ook inderdaad wel góed werken! Daarom 'pak' ik ook altijd even de voeten mee bij een (klassieke) massage.


Zowel in onze voeten als in onze handen zitten drukpunten die doorwerken op het hele lichaam. Door die drukpunten op zachte wijze te masseren, wordt ontspanning gegeven die doorwerkt op het héle lichaam. 

Zo zijn een voetreflexmassage of een handreflexmassage heel goed voor ontspanning en het verminderen van stress. Daarnaast wordt het immuunsysteem gestimuleerd, wordt de energiestroom in het lichaam hersteld, worden lichaam en geest in balans gebracht, en wordt het gevoel van welzijn vergroot.


Naast deze effecten bestrijdt een hand- of voetreflexmassage ook uitdroging en rimpelvorming van de huid: de handen en voeten voelen weer soepel en zien er weer prachtig uit!

En wist je dat een reflexmassage heel fijn is als je klachten hebt? Want het is ook heel goed voor de gewrichten.


Dus, als je weer eens een massage boekt, denk dan ook eens aan je handen en je voeten. Gewoon omdat het - naast effectief - ook echt heel lekker ontspannend is!




Reacties