Uitgelicht: Ontspanningsmassage

Iedereen die mij een béétje kent, weet dat ik graag bezig ben met Probleemoplossing. Niet alleen in het alledaagse leven, maar ook met mijn massages. Het is de reden dat ik éérst stoelmassage heb geleerd, daarna Klassieke massage, en niet al te lang geleden ook Deep Tissue massage: een bijzonder intensieve en indringende massage van de dieperliggende spieren en zeker wel probleemoplossend. En daarnaast ben ik ook wel degelijk bekend met Triggerpoints.

En toch, hoe 'diep' een massage ook gaat, ontspanning is ALTIJD nodig. Daarom wordt die er vandaag even uitgelicht.


Massage: het ontspannen of activeren van spieren middels wrijf- en kneedbewegingen. Ontspannen of activeren. En - vaak - kan dat zelfs samengaan: ontspannen én activeren. 

Het activeren van spieren doe je voornamelijk vóór een krachtsinspanning. Het ontspannen van de spieren gebeurt ná die krachtsinspanning. Maar het ontspannen van de spieren heeft nóg een voordeel: het werkt diep in op de geest. En was het niet: een gezonde geest in een gezond lichaam?

Jazeker wel! En dus is ontspanning óók heel belangrijk! Zeker in deze tijd, waarbij Corona en alle maatregelen een grote impact hebben op iedereen. 


Ontspanningsmassage bij Molenaar Massage. Denk hierbij niet aan het geaai en gepoezel wat je vaak aantreft bij een Wellness Center. Bij mij is een ontspanningsmassage ook daadwerkelijk gericht op het ontspannen van zowel lichaam als geest. 

Hoe het in z'n werk gaat?


Na een krachtsinspanning is het logisch, dat snapt iedereen, dat er ontspanning nodig is. Na een rondje fitness is een cool down minstens zo belangrijk. Spieren werken gewoon zo. 

Een geest werkt óók zo. Wist je dat stress, drukte in je hoofd, relationele problemen, etc. de nummer 1 oorzaak zijn van gespannen spieren? En dat een ontspannende massage van diezelfde spieren positief werkt óp die stress, drukte in je hoofd, relationele problemen, etc.? 


Als je een verkeerde beweging maakt en je verrekt een spier, ja... dan snapt iedereen dat een massage van die spier verlichting geeft. Maar als je vaak hoofdpijn hebt, slecht slaapt, spijsverteringsproblemen hebt of als je je gewoon slecht of moe voelt, kan een massage nét zo veel voor je doen!

Het is bewezen dat als je je eens per maand laat masseren (door een professional), je lekkerder in je vel zit, je beter presteert, je minder vaak ziek bent, en je tot 50% minder stress hebt.

Bij Molenaar Massage wordt voor élke massage ruim de tijd genomen, zodat je je nóóit hoeft te haasten. Elke massage wordt precies op jóu aangepast. 


Dus, zodra het weer mag en kan, kom gewoon eens langs en ervaar wat een goede ontspanningsmassage voor je kan doen. Geloof me: je kikkert er van op!






Reacties